Copiii- micii șoferi de biciclete


Învață-ți copilul să meargă pe bicicletă
Îți aduci aminte cât chin, căzături sau genunchi juliți și cât efort ai depus ca să reușești să-ți ții echilibrul pe bicicletă? Dar, cu siguranță nu ai uitat ziua în care ai reușit să pornești fără ajutor pe ulițele satului.
Dacă ți-ai amintit momentele copilăriei tale, pregătește-te să mai treci o dată prin aceleași emoții alături de copilul tău. Știi că nu există un manual de utilizare a bicicletei și nici reguli de urmat, doar experiența ta și dorința de a învăța să meargă pe bicicletă a celui mic. Dar cum îi facem pe copii să îndrăgească mișcarea și mersul pe două roți? Și cum ne dăm seama dacă copilul este pregătit pentru o plimbare cu bicicleta?
De fapt, nu este nicio grabă. Unii copii învață să meargă pe bicicletă foarte natural, repede și fără prea multe incidente, în schimb alții (de obicei, cei care au mers mai greu în picioare), se tem și reușesc cu greu să-și țină echilibrul pe bicicletă. 
Mersul pe bicicletă nu se uită niciodată! Chiar dacă nu ai mai pedalat de ani buni, te poți urca oricând pe două roți fără să o iei de la capăt cu învățatul. Luați bicicletele și porniți prin parc. E distracția ideală pentru o după-amiază de week-end.
Copiii din ziua de azi tind să fie sedentari și să-și petreacă timpul mai mult la calculator decât în aer liber, făcând mișcare, de aceea este foarte important să-i facem să îndrăgească mersul pe două roți. Iată că acum este rândul tău să-ți ajuți micuțul să dea din pedale și să nu cadă din șa. Încurajează-l și fii alături de el, susținându-l. Învinge-i teama că nu va reuși să-și mențină echilibrul și că va cădea. Fii alături de el, așa cum au fost și părinții tăi.
Ieșiți cu copilul în parc, învățați-l să meargă pe bicicletă ținându-l de șa și spunându-i să privească înainte. Eu garantez că în 2-3 zile va învăța. Deasemeni, recomand purtarea echipamentului de protecție- cască și mănuși. Plimbați-vă într-un parc din apropierea casei sau până la magazin, de unde puteți să-i luați o înghețată, ca recompensă pentru efortul depus. Cel mai important este ca cei mici să fie încurajați să se distreze și să se bucure de abilitățile dobândite pe tot parcursul vieții.
Mersul pe bicicletă a început să fie o activitate din ce în ce mai apreciată de toți, fie copii sau adulți. Indiferent că mergem pe bicicletă în parc, la serviciu sau pentru a ne rezolva niște treburi în week-end, mersul pe bicicletă are o groază de avantaje care nu pot fi ignorate de absolut nimeni. Cu excepția zilelor ploioase, pedalatul este o activitate ce se poate face la orice oră din zi sau din noapte, indiferent de sezon, cu o minimă investiție.
De fapt, dacă știi care sunt avantajele mersului pe bicicletă, cu siguranță ai înțeles că nu este o activitate pe care o poți face, ci o activitate pe care este obligatoriu s-o faci!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog