Blogul ca o afacere- hosting pentru blog

,,In viitor afacerile vor fi de două feluri-online și deloc”- Bill Gates


Blogging-ul este pentru mine un hobby și are legătură cu sentimentele, experiența și pasiunea pentru scris. Crearea unui blog este joacă de copil dacă folosești o platformă gratuită. Cu timpul, m-am gândit dacă pot să transform acest hobby într-o afacere profitabilă și-am înțeles că am nevoie de găzduire web de calitatePentru a-ți găzdui blogul, însă, ai nevoie de serviciile unei companii care oferă găzduire web (deseori vei întâlni și echivalentul în engleză- hosting). Găzduirea înseamnă, pe scurt, că cineva îți va păstra pe serverul său toate fișierele din care seste compus blogul: articole scrise, pdf-urile, imaginile, clipurile video, etc. Am aflat de curând că sunt mai multe moduri de a transforma cuvintele în bani: să scrii articole ca freelancer sau ca editor pe alte site-uri, dar mie mi s-a părut cel mai la îndemână să promovez servicii sau diferite produse. Există suficiente companii care plătesc pentru așa ceva pentru că știu că un advertorial este una dintre cele mai bune metode de a face reclamă. Și mai cred că nu este nevoie de un plan perfect ca să faci dintr-un blog o afacere de succes.
Platforma WordPress este la ora actuală destul de populară printre cei care dețin un blog. Orice website are nevoie de un spațiu pe un server, de un serviciu de găzduire wordpress pentru a putea fi funcțional și accesibil în mediul online. Succesul online al unui website depinde de spațiul și de viteza de încărcare a paginilor web. Dacă spațiul nu este suficient, website-ul poate avea de suferit; în schimb, dacă ai prea mult spațiu și nu îl folosești, poți plăti în plus. Tocmai din acest motiv, trebuie să identifici spațiul necesar, acest lucru depinzând în mare parte, de tipul website-ului. 
Din momentul în care sunteți pregătit să intrați în mediul online, fie prin intermediul unui blog personal, a unei pagini de prezentare a business-ului sau prin dezvoltarea unui magazin online, este foarte important să înțelegi diferența dintre înregistrarea domeniului și serviciul de hosting. Înregistrarea domeniului reprezintă numele site-ului deținut sau URL-ul (siteulmeu.ro), prețul de înregistrare al domeniului diferind în funcție de extensia aleasă. În urma înregistrării domeniului, nimeni nu mai poate utiliza denumirea domeniului, în afară de tine. Chiar dacă ai domeniu înregistrat asta nu înseamnă că poți crea un website- pentru a urca conținutul online și a lansa un website ai nevoie și de un serviciu de hosting. Practic, un provider de hosting oferă un spațiu ce poate fi închiriat, unde poate fi încărcat conținutul dorit (site și email). Recomandat este să achiziționați atât domeniul cât și pachetul de hosting de la același provider, deoarece este mult mai ușor pentru tine să administrezi ambele servicii.

Găzduire Entreprise oferă servicii de o calitate ireproșabilă, optimizare ca la carte și găzduire web în funcție de necesități, dovadă fiind mărturiile celor care i-au ales, indiferent dacă sunt posesori de blog, site de prezentare sau magazin online. 

Ce companii de găzduire ai folosit tu până acum și le recomanzi? Care este alegerea potrivită pentru găzduire web?

Comentarii

Postări populare de pe acest blog