Depresia, boala secolului XXI

Depresia poate afecta pe oricine, de la tânăr la bătrân și este considerată una dintre cele mai răspândite boli în întreaga lume. Oragnizația Mondială a Sănătății (OMS) estimează că aproximativ 350 milioane de oameni de toate vârstele sunt afectați, fiind a treia cauză de dizabilitate la nivel global și se preconizează că până în 2020 va deveni cauza principală.
Ceea ce este foarte grav este că depresia poate duce la suicid. Se estimează că aproximativ 1 milion de oameni se sinucid în fiecare an iar un procent însemnat dintre aceștia sufereau de depresie. Depresia este o boală care debutează frecvent în anii tinereții, având un risc mare de recurență (posibilitatea reapariției episoadelor depresive de-a lungul vieții). Însă vârsta medie de debut a depresiei este în jur de 40 de ani, 50% dintre persoanele afectate având debutul bolii între 20 și 30 de ani. Depresia poate apărea încă din copilărie și până la vărste destul de înaintate. În ultimul deceniu studiile au arătat o creștere a incidenței depresive la persoanele sub 20 de ani, probabil în asociere cu creșterea consumului de alcool sau droguri șa această categorie de vârstă.
S-a mai observat că, indiferent de țară, cultură, standard economic, numărul femeilor care suferă de depresie este mai mare decât al bărbaților. (este de 2 până la 3 ori mai frecventă la femei decât la bărbați). Conform OMS, 1 până la 2 mame fac depresie după naștere, fiind afectată capacitatea mamei de a avea grijă de copil și implicit creșterea și dezvoltarea ulterioară a copilului.
Statisticile arată că 15 % dintre oameni suferim de depresie la un moment dat pe parcursul vieții. Deși există tratament iar medicația antidepresivă poate fi eficientă în 60-8-% din cazurile de depresie, doar 25% dintre cei afectați urmează un tratament eficiient. Motivele: lipsa de resurse, lipsa personalului medical specializat, stigma socială asociată bolilor psihice, evaluarea inadecvată.
În România în fiecare an sunt diagnosticate 300.000 de cazuri noi de depresie. Și, deși există o gamă largă de tratamente medicamentoase pentru depresie, doar 25% dintre cei afectați sunt complet vindecați printr-un tratament eficient.
În căutarea unor metode mai eficiente, mai sigure de tratare a acestei maladii a omului modern, specialiștii se îndreaptă tot mai mult spre modalitățile naturiste și holistice de prevenire și de tratare a depresiei.
Curcuminul a demonstart o eficacitate promițătoare în studiile făcute asupra depresiei majore. Fiind printre cei mai puternici antioxidanți naturali- o arată cercetările medicale- și cel mai puternic anti-inflamator natural, curcuminul poate reduce deteriorarea ADN-ului în creier și să contracareze efectele stresului și depresiei. Cercetătorii apreciază că succesul activității antidepresive a curcuminului s-ar datora faptului că ar determina o creștere naturală a nivelului serotoninei, noradrenalinei și dopaminei în creier. Studiile clinice arată că curcuminul poate opri și alergiile și astmul înainte de a se declanșa.
Încă din cele mai vechi timpuri oamenii au folosit turmenicul în scopuri medicinale și acest lucru este bine documentat în medicina avurvedică. Acestă afecțiune benfică a fost remarcată de către oamenii de știință care au reușit, în urmă cu mai bine de 100 de ani, să identifice formula curcuminului. Curcuminul (mai exact curcuminoizii- pentru că sunt de fapt 3 substanțe) este principiul activ din turmenic- praful/făina care se obține prin măcinarea rădăcinii plantei Curcuma Longa, originară din India. Mai multe informații despre această plantă puteți afla și de pe www.curcumin95.ro.
Cercetătorii au determinat procentul de substanță activă din făina de turmenic, ca fiind de doar 3-4% și au stabilit că, pentru a se obține efecte terapeutice notabile, ar trebui consumată zilnic o cantitate de praf de turmenic de 30-35 grame, observație care a dus la apariția extractelor de Curcumin standardizat cu concentrație de 95%- de unde și denumirea de CURCUMIN 95. O singură capsulă de Curcumin 95 echivalează cu 10 grame de praf/făină de turmenic. Pentru că absorbiția naturală a curcuminului este extrem de redusă, chiar și când este folosit în stare aproape pură, pentru ca substanța să aibă efect în organism este obligatorie asocierea cu extractul de piper negru (BioPerine). Acesta are un rol dublu: crește absorbția la nivel intestinal și crește utilizarea hepatică, prin activarea enzimelor de conversie specifice. În acest fel, capacitatea organismului de a folosi curcuminul crește de până la 20 de ori. 
Compania Iana Life a adus pe piața românească produsul Extract 95 Curcumin& BioPerine, un produs din gama suplimentelor alimentare cu un potențial terapeutic foarte mare. La numai o lună de la lansare, numărul comenzilor a crescut simțitor, creștere care se păstrează de la zi la zi.
Dacă doriți să preveniți sau să urmați o cură complementară de susținere a tratamentului contra depresiei comandați Extract95 Curcumin&BioPerine de la Iana Life, care este, cu siguranță, cel mai bun produs de curcumin de pe piața românească. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog