Tăiere laser

- de la hobby la o afacere de succes -


Probabil să faci bani din pasiunea ta este cea mi convenabilă afacere- trăiești și prosperi tocmai din ceea ce faci cu plăcere. Să fii pasionat de ceea ce faci este extrem de important atunci când te hotărăști să începi o afacere, așa că pentru a avea succes va trebui să pui multă pasiune în ceea ce faci. Dacă profiți de hobby-ul tău, cu siguranță vei minimaliza și riscurile inerente oricărei afaceri aflate la început. Mulți se tem să intre în lumea afacerilor tocmai din frica de eșec. Chiar dacă nu avem răspunsuri clare sau tindem spre abandonarea proiectelor, a listelor de sarcini sau a visului antreprenorial trebuie să ne învingem temerile, căci absolut toți care s-au aflat la început de drum în afaceri, au trecut prin acest punct și au reușit să depășească toate aceste obstacolele.

Despre printarea 3D și tăierea laser

Printarea 3D este cea mai rapidă și simplă metodă de a scoate un obiect din mediul virtual și de a-l transpune în realitate. Printarea 3D începe cu modelul digital pe care-l transformă în forma solide prin depunerea de straturi succesive de material, unul peste altul, urmând indicațiile calculatorului. De avantajele printării 3 D pot profita domenii de activitate ca proiectarea de arhitectură sau de structură, ingineria robotică, electronica, publicitatea și advertising, designul de produs, etc. 
Acum vreo 2 ani am participat la o scurtă demonstrație de printare 3D în magazinul Carrefour Vitantis și am rămas uimită de generozitatea materialelor și tehnologiilor folosite, dar și de adevărata destinație a obiectelor printate. Am văzut pe viu cum se modelează corect un obiect care să fie printat și ce programe au fost necesare la materialele și tehnologiile folosite. Am privit cu deosebit interes la proiectarea diferitelor obiecte destinate unor aplicații din inginerie, bijuterii, design de produs și am operat chiar cu o imprimantă 3D. Am avut plăcuta ocazie să particip și la un concurs la care se putea câștiga diverse obiecte ingenioase, printate 3D. Din păcate, n-am fost chiar așa de norocoasă să și câștig unul! M-a impresionat, deasemenea și realizarea mărțișoarelor. Acolo am văzut cum au fost realizate pe lângă alte obiecte (brelocuri, bijuterii, etc) și câteva superbe mărțișoare din lemn. Inițial, mărțișoarele au fost desenate de mână și apoi proiectate pe computer. De acolo până la produsul finit a fost mai mult de lucru: ni s-a explicat pe îndelete despre tăierea la laser, despre printarea 3D a părților componente, despre șlefuirea, asamblarea și finisarea lor cu uleiuri naturale. Au ieșit câteva mărțișoare ce pot fi purtate ca broșă, la orice ținute, indiferent de stil. 

Despre tăiere laser nu știam mai nimic. Tot aici am aflat că acest tip de tăiere reprezintă pentru o gamă largă de materiale, cea mai rapidă metodă de pe piață pentru realizarea unor produse competitive și de extremă calitate, incomparabile cu cele realizate prin tehnicile tradiționale de tăiere. Această metodă executată cu ajutorul laserului se caracterizează prin înaltă rezistență la ștergere și există și pobilitatea punerii imaginilor complicate pe orice suprafață și aproape pe orice formă.
Ni s-a mai vorbit și despre mirocolul printării 3D, despre această tehnologia care poate salva vieți. Nimeni nu s-ar fi gândit că se va ajunge la protezarea brațelor sau a părților din țesuturi umane, ce vor putea fi replicate cu exacitate, rapiditate și la costuri foarte reduse. De fapt, ,,adevăratul succes înseamnă să nu te oprești niciodată din a te îmbunătăți”- Jordan Belfort.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog