3 super-destinații românești pentru vacanța de Paște 2017


Sărbătoarea Paștelui se apropie cu pași repezi și majoritatea românilor plănuiesc o evadare din rutina de zi cu zi, sărbătorind acest eveniment important al creștinității împreună cu cei dragi însă, cât mai departe de casă. Anul acesta 1 mai și sărbătorile de Paști sunt apropiate așa că mini-vacanța care s-a format e tocmai bună pentru a pleca de acasă și, cu siguranță, eu n-am de gând s-o ratez!
Cu mini-vacanța în gând am început să caut destinații cât mai frumoase unde să petrec, alături de familie, sărbătorile pascale. Oferte sunt destule dar încă nu m-am putut decide, și sper să mă ajutați voi, aici.

Paștele în Dobrogea

Ei, hai! Nu mă acuza încă, nu e vorba de terasele chic de pe falezele din Mamaia sau petrecerile din jurul focului din Vamă. (deși mie nu mi-ar displăcea, recunosc). Dar e vorba de familie și Paște,și știu că Dobrogea mai are de oferit și altceva: tradiții nealterate de valurile modernitații, obiceiuri ca: ,,Olăria” (focul enorm alcătuit din resturi vegetale și rostogolit pe dealuri pentru purificare) sau ,,Paparuda” (invocarea ploii prin cântece, dansuri, bătăi din palme de către un grup de fete înfășurate în frunze și ghirlande) pe care vreau să le revăd împreună cu ai mei.

Paștele în Bucovina

Se spune că-n Bucovina ,,timpul stă-n loc”. Și cine n-ar vrea ca timpul să stea-n loc atunci când este plecat în vacanță? Cunoscută pentru mânăstirile sale, Bucovina atrage mulți turiști și datorită artei deosebite, unice a decorării ouălor. Sunt și numeroase festivaluri dedicate acestui meșteșug- chiar mi-aș dori să merg la unul! De exemplu la Ciocănești, acesta este unul din satele care găzduiește Festivalul Ouălor Încondeiate. Aaa, și dragă fetelor, în Bucovina, în zilele de Paște, nevestele au voie să își bată soții :D (doar în cazul în care crezi că informația ți-ar fi de folos...)

Paștele în Moldova

Spre deosebire de alte zone, în Moldova, în noaptea de Înviere, pe lângă slujba în care se cântă ,,Hristos a înviat!”, credincioșii marchează momentul cu împușcături sau pocnitori-acestea având rolul de a alunga spiritele rele. Tot în acestă noapte, fetele nemăritate merg la biserică și spală clopotnița cu apă neîncepută, iar dimineața se spală cu ea pe față pentru a fi îndrăgite de flăcăii din sat. Potrivit tradiției, băieții care nutresc sentimente pentru fetele nemăritate trebuie să meargă la casele lor și să le ofere un ou roșu. Dacă ești în căutarea unei partenere de viață, ei bine, nu sta prea departe de zona bisericii în zona de Paști. Știi și tu că nicăieri nu-s femei mai pricepute în ale învărtitelor cu brânză de oaie, colaci sau pască! Și dacă vrei să faci anul acesta o extravaganță pitorească de cel mai înalt rang, trage la Hanul Ancuței!

Dacă și tu vrei ca anul acesta Paștele să fie diferit, fii aventuros și asumă-ți o călătorie oriunde ai considera tu că vrei să călătorești pe aceste plaiuri mioritice. Nu m-am hotărât încă unde vom petrece Paștele dar ceea ce știu cu certitudine este că voi închiria o mașină, e mult mai sigur și confortabil. Tot mai multe persoane apelează în ultimii ani la serviciile firmelor de închirieri auto București fie pentru deplasările în interes de serviciu, fie pentru vacanțele cu familia. Decizia închirierii unei mașini nu este una ușoară, cum ar părea la prima vedere. În trecut am mai apelat, și nu doar o singură dată, la Rent a car București și am fost mulțumită de serviciile și de soluțiile oferite. De fiecare dată reprezentanții firmei rent a car au venit cu sugestii care au facilitat alegerea mașinii potrivite nevoilor noastre la momentul respectiv. Specializați în servicii rent a car și dispunând de o gamă diversificată de branduri de top, au avut întotdeauna o gamă variată de mașini disponibile. Avantajele închirierii sunt multe și dacă există și posibilitatea de a obține reduceri de preț, închirierea devine și mai avantajoasă. 
Dacă urmează să închiriați o mașină este important să vă gândiți la toate aceste aspecte și decizia va fi mai ușoară.

Indiferent unde alegi să petreci sărbătorile de Paști, cu siguranță vei petrece o vacanță de neiuitat dacă vei apela la serviciile de închirieri auto București!

Voi unde mergeți în mini-vacanță?

Comentarii

Postări populare de pe acest blog