Cum alegem ochelarii de soare potriviți pentru copiii noștri?


    
Știm cu toții că razele UV au efecte nocive asupra pielii noastre însă uităm, de cele mai multe ori, că la fel de tare sunt afectați și ochii. Specialiștii afirmă că este necesar să ne protejăm împotriva afecțiunilor oftalmologice cauzate de soare iar copiii în mod special, au nevoie de un scut care să-i țină deoparte de problemele cu ochii. Tocmai de aceea, ochelarii de soare sunt sau ar trebui să fie un accesoriu obligatoriu în timpul verii nu numai pentru adulți dar mai ales pentru cei mici. Mai mult decât un obiect estetic, ochelarii de soare protejează ochii de razele UV care dăunează globului ocular. Dincolo de moda care impune o anumită formă sau culoare a ochelarilor de soare, atunci când trebuie să alegi perechea potrivită de ochelari de soare copii e bine să ții cont de câteva aspecte:

100% protecția UVA și UVB 

Copiii sunt mult mai sensibili decât adulții așa că este necesară protejarea lor cu ajutorul unor produse de calitate. E mai bine să previi decât să tratezi iar pentru a ține la distanță afecțiunile oculare de cei mici, medicii oftalmologi recomandă purtarea ochelarilor de soare ori de câte ori ieșiți din casă în zilele caniculare de vară, dar și iarna când razele soarelui se reflectă în zăpadă și afară este un grad crescut de luminozitate. Astfel, este indicat să luăm măsuri de protecție împotriva efectelor nocive ale razelor de soare încă de la vârste fragede pentru ca mai târziu cei mici să nu se confrunte cu probleme de vedere. Deci, în ceea ce privește calitatea lentilelor, ele ar trebui să blocheze 100% radiațiile UVA și UVB iar factorul de pritecție ar trebui să se situeze undeva la UV 400. În general, chiar pe lentilă este lipit un abțibild cu inscripția 100% UV Protection sau UVA/UVB: UV400.


Lentile cu filtru polarizant

Cantitatea de lumină care ajunge la ochi depinde de culoarea și grosimea lentilelor, de materialul din care sunt confecționate și de tratamentele aplicate pe acestea. Ochelarii de soare pot să ofere protecție maximă folosind polarizarea. Razele luminoase vizibile ale soarelui se reflectă în toate direcțiile și se propagă în valuri, mișcându-se în planurile verticale și orizontale. Atunci când razele soarelui se reflectă pe o suprafață orizontală )pe un drum, apă, capota mașinii, nisip, etc) deseori se concentrează orizontal, ceea ce duce la străluciri orbitoare. Razele verticale sunt folositoare ochiului uman dar strălucirile orbitoare orizontale maschează lumina verticală și o fac dificil  și neconfortabil de văzut. Alege astfel, pentru copilul tău o pereche de ochelari de soare cu filtru polarizant care oferă protecție UV 100%, reduce senzația de ochi obosiți și oferă o vedere fără reflexii orbitoare, cu contraste clare și culori naturale!


Culoarea lentilelor

Există mai multe tipuri de culori cu diverse caracteristici. Nuanța folosită la colorarea lentilei determină ce culoare din spectrul luminos este absorbită de lentilă. Astfel, lentilele roșii-portocalii pot fi purtate la orice nivel de intesitate a luminii, lentilele de culoare galbenă sunt indicate în caz de vizibilitate redusă sau condiții de lumină slabă iar lentilele maro pot fi folosite pentru orice nivel de intensitate al luminii. Pentru copii este ideal ca lentilele să fie roz sau mov pentru că acestea oferă cel mai bun contrast al obiectelor pe un fundal verde sau albastru. Deasemeni, sunt cea mai bună alegere pentru pescuit sau alte sporturi de apă și vânătoare. Și culoare verde a lentilelor este benefică pentru că filtrează lumina albastră, oferind cel mai înalt contrast și acuitate vizuală foarte bună (dintre toate nuanțele de lentile).


Ochelari de soare Pedro de la BestWatch

Înainte de aspectul estetic, gândește-te la sănătatea ochilor tăi și ai celor dragi atunci când îți alegi ochelarii de soare! 
Dacă vrei să cumperi o pereche de ochelari de calitate pentru tine sau pentru copilul tău îți recomand să arunci o privire pe BestWatch, un magazin online cu o gamă variată de modele de ochelari de soare, la prețuri avantajoase. Cu siguranță aici vei găsi modelele preferate. Ce spui de această minuăție de pereche ochelari de soare Pedro?! Eu m-am îndrăgostit, efectiv, de ei!!!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog