Vindecare naturistă- refacerea florei intestinale



Trăim într-un ritm alert: mese pe fugă, chips-uri, fast-food-uri, cafea și sucuri acidulate, medicamente luate după ureche, plus o grămadă de stres în fiecare zi. Toate acestea afectează în mod direct sănătatea organismului nostru și mai ales echilibrul florei intestinale. Afecțiunile digestive sunt din ce în ce mai frecvente în ziua de astăzi: diareea, constipația, sindromul de colon iritabil, etc. și ne afectează pe foarte mulți dintre noi. Tipul de mese și proasta alimentație ne distrug flora intestinală și, implicit, sănătatea.

Ce este flora intestinală?

În condiții normale, flora intestinală umană are cam aceeași componentă tot timpul, fapt care dă o stabilitate mediului intestinal și proceselor de digestie de la acest nevel. În unele situații, însă, pot apărea dezechilibre ale florei intestinale, mai mult sau mai puțin prelungite, mai mult sau mai puțin grave. În mod normal în tot tubul digestiv se găsesc microbi, cei mai puțini în stomac (unde acidul distruge majoritatea microbilor) și cei mai mulți în colon, împreună alcătuind flora intestinală.

De ce apar dezechilibre ale florei intestinale?

Flora intestinală normală are rol de protecție a mucoasei tubului digestiv, de metabolizare a resturilor alimentare, de producere a unor vitamine și de oprire a colonizării zonei în care trăiesc cu alți microbi necunoscuți organismului. Uneori, rar, pot apărea unele dezechilibre între diferitele specii de microorganisme din intestin, unele scad numeric iar altele se înmulțesc peste măsură iar în urma acestui dezechilibru rezultă efecte datorate atât lipsei unora cât și excesului altor microorganisme. Microflora intestinală din colon conține mai mult de 100.000 de miliarde de celule bacteriene, din peste 400 de specii diferite , 99% dintre ele fiind anaerobe. Acestea formează stratul natural de bacterii ,,bune” aflat pe intestin și are un rol important în digestie și în imunitatea organismului. Cum spuneam, flora intestinală degradează resturile alimentare nedigerate într-o formă în care acestea să poată tranzita pereții tubului digestiv și să intre în sistemul vascular. Tot flora intestinală participă la sinteza unor vitamine (complexul de vitamine B, vitamina K) și menține un mediu ostil instalării bacteriilor ,,rele”. Totodată, facilitează digestia și contribuie la reglarea funcțiilor intestinale, stimulează sinteza imunoglobulinelor, echilibrează ph-ul și sintetizează nutrienții necesari pentru menținerea sănătății organismului. Distrugerea activității normale a florei intestinale duce la afecțiuni și infecții grave.
Astfel că multe persoane devin îngrijorate și caută soluții pentru așa zisa ,,floră intestinală distrusă”. De fapt, rareori se întâmplă ca flora intestinală să fie distrusă total, de obicei apar dezechilibre ale florei intestinale.

Simptome date de modificarea florei intestinale

În timpul procesului digestiv se crează un exces de substanțe toxice care, în lipsa florei intestinale, nu mai sunt procesate corect de către ficat. Mai departe, aceste toxine se răspândesc în întreg organismul, ducând la o auto-intoxicare. Simptomele pot fi numeroase, dar nu specifice, putând să apară și în alte boli ale tubului digestiv sau boli extradigestive: balonare abdominală, diaree sau constipație, digestie proastă, flatulență, miros neplăcut al respirației sau al pielii, mâncărimi, eczeme, oboseală, dureri de cap, tulburări de memorie, depresie, colită, artrită, dureri articulare cronice, tulburări de vedere pe timpul nopții, anemie, scăderi în greutate (uneori severă), hipocalcemie cu manifestări de tip tetanie, sângerări anormale mucoase, tulburări neurologice periferice, afecțiuni cardiovasculare sau cancer. Infecțiile urinare și vaginale frecvente sunt un semne al florei intestinale perturbate, implicit al unei imunități scăzute.

Puterea plantelor- Trei fructe pentru echilibrul sistemului digestiv

Tractul intestinal este privit în Ayurveda (medicina tradițională indiană) ca fiind cea mai importantă cale de acumulare și eliminare a substanțelor nocive din corp, metodele de purificare fiind folosite nu doar ca paliative, ci și ca metode de vindecare a unor boli grave.
http://www.ayurmed.ro/products/Trifyla.html
Suplimentul alimentar TRIFYLA este obținut din amestecul a trei fructe (Emblica officinalis, Terminalia chebula și Terminalia belerica) cunoscute din vechieme pentru conținutul foarte bogat de fitonutrienți care susțin sănătatea și funcționarea normală a sistemului digestiv. Asigură o digestie optimă prin normalizarea acidității gastrice, a secreției și fucționării enzimelor digestive, protecția mucoasei gastrice și intestinale. Menținerea tranzitului intestinal normal asigură restabilirea frecvenței și consistenței scaunelor susținând eliminarea din tubul digestiv a toxinelor provenite din alimentație sau dintr-o digestie deficitară, echilibrâmd astfel procesul natural de detoxifiere. Contribuie la mobilizarea  și eliminarea toxinelor din sânge și în special la curățarea și detoxifierea colonului. Echilibrează asimilarea nutrienților și eliminarea produselor nedigerate. Datorită controlului asupra bacteriilor și a fungilor, contribuie la menținerea echilibrului florei intestinale care are un rol esențial în procesul de digestie și imunitate al organismului. Ajutând astfel flora intestinală, vei avea, cu siguranță, și un tranzit excelent.
Trifyla ajută sistemul hepatobiliar prin susținerea regenerării celulelor hepatice, menținerea în parametri normali a nivelului enzimelor hepatice și a secreției și fluxului biliar. Conținutul mare de vitamina C contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și la susținerea sistemului imunitar. 
Funcționarea normală a sistemului digestiv, imunitar și antioxidant, contribuie la menținerea vitalității și sănătății întregului organism. 
Ai încredere în Trifyla, delicat cu organismul tău, te ajută să faci față mai bine ritmului, uneori prea alert, al vieții de zi cu zi!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog