Idei simple de promovare a unui blog nou



Răbdarea și munca susținută sunt cheia succesului în orice nișă a blogosferei. Faptul că unii reușesc să aibă succes peste noapte este cu siguranță datorat doar norocului. 
Sunt din ce în ce mai mulți bloggeri foarte buni care nu sunt cunoscuți, populari, faimoși, citiți... Care să fie motivul? Habar n-am, dar am soluția!

Află cum îți poți promova blogul!


Intră într-o rețea de bloguri care se sprijină reciproc unii pe alții- dacă nu știți vreuna creați-vă propria rețea cu bloggerii pe care îi cunoașteți. Poate fi o rețea la nivel local sau o rețea de bloguri nișate, etc.

Participați la cât mai multe blogmeeturi, faceți networking, participați la evenimente, cursuri și conferințe- numai astfel veți cunoaște oameni noi, veți lega prietenii, veți discuta cu oameni de marking și astfel veți lega mai ușor colaborările. Oricât de bine ați scrie, trebuie să ieșiți din casă. Orice sursă de interacțiune socială cu oameni care au fost ca tine înseamnă un plus de informație. Networking-ul te poate scoate din anonimat, cunosc mulți bloggeri buni care s-au ridicat pentru că au fost prezenți unde trebuia, când trebuia. Profitați, așadar, de orice eveniment!

Făceți-vă tricouri personalizate cu adresa blogului. O carte de vizită ajunge la un om, dar un tricou este văzut de peste 1000. Reține că un tricou personalizat cu o grafică atractivă sau un mesaj interesant atrage mai mult atenția decât unul standard. Transmiteți un mesaj!

Organizați concursuri cu premii pentru cititori (cărți, gadgeturi, tricouri, căni, etc). Scopul este încurajarea dialogului cu cititorii, postarea de comentarii și nu în ultimul rând, creșterea numărului de vizitatori pe blog.

Promovați articolele scrise prin rețelele sociale: FaceBook, Twitter, LinkedIn, Instagram, etc. Împlicați-vă în social media, încercând să fiți utili celorlalți. Oferiți și veți primi!

Publicați conținut de calitate, util, informativ, educativ pe blog. Când publicați un articol, gândiți-vă cui îi va folosi acel articol. Nu uitați să introduceți link-uri către articole similare scrise de alți bloggeri în articolele voastre, astfel le faceți un serviciu cititorilor și ceilalți bloggeri vor afla mai ușor de voi. Și e foarte important să scrii constant pe blog. Oamenii nu intră pe un blog unde articolele apar haotic, când își amintește proprietarul blogului că trebuie să scrie.

Sunt sigură că sunt și alte modalități prin care se poate promova un blog nou, dar eu le-am enumerat doar pe cele mai simple și la îndemână. Și nu uitați: e nevoie doar de patru lucruri pentru ca un blogger să reușească să obțină cititori, influență și, de ce nu, bani din blogging- e vorba de pasiune, muncă, sacrificii și networking. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog