Diferența dintre bărbați și gentlemani


         În trecut, bărbații se remarcau și prin vorbă și prin port: costum, pantofi de calitate, butoni cămașă, cravată, ceas. Cu un aer nobil își făceau loc ușor prin societate. Prezența și manierele erau cartea de vizită cu care reușeau să-și facă oriunde intrarea. Lumea le spunea, simplu, gentlemani. Astăzi, puțini bărbați își mai asumă o astfel de purtare ce ar părea pentru majoritatea oamenilor nefirească, prețioasă, pretențioasă. Un gentleman este, în zilele noastre, un om frumos la suflet care mai crede în rafinament, în educație și- n maniere. Le folosește pe toate acestea ca pe niște instrumente care, odată puse la lucru, reușesc să transforme lumea și pe cei din jur după chipul și asemănarea sa. Gentlemanii se remarcă și azi prin vestimentație, atitudine, apariție, comportament, gesturi dar și prin modul de exprimare.

Și, totuși care-i diferența dintre bărbați/ băieți și gentlemani?


         Diferența între un băiat și un gentleman este cămașa. Cămașa este o adevărată graniță între cei doi! Trecerea de la tricou la cămașă este un prag ce produce foarte mult disconfort pentru că, de cele mai multe ori, pentru un bărbat, a călca o cămașă, este un real impediment. Tocmai de aceea unii preferă să rămână la stadiul de tricou. Însă, o cămașă, atunci când înveți s-o porți, este altceva!
În cele mai multe cazuri, haina face pe om! Sunt destule situații în viața de zi cu zi în care aparențele contează iar o ținută elegantă, o haină de calitate ne ajută să realizăm o primă impresie pozitivă. Unul din accesoriile care fac diferența în cazul unei înfățisări ușor de remarcat sunt butonii de cămașă. O pereche de butoni bine aleși reprezintă detaliul care pune în evidență eleganța și rafinamentul unui adevărat gentleman. Bărbații pretențioși sunt cei care apreciază calitatea și bunul gust, și, cu siguranță, ei știu că orice cămașă va fi scoasă din anonimat prin alegerea unor butoni care să se potrivească perfect stilului și ținutei preferate. Butonii pot fi purtați la diverse evenimente sau chiar zilnic, atât timp cât sunt asortați potrivit ținutei, evenimentului și persoanei. 
         De fapt, nu cred că este nevoie de ocazii speciale pentru a fi gentleman și nici pentru a te bucura de tine însuți, într-un mare fel! În circumstanțe mai puțin formale și totuși, elegante, la serviciu sau între prieteni, butonii pot face, întotdeauna, diferența. Aceste accesorii minimaliste reprezintă detaliul necesar pentru ca o ținută să fie perfectă și memorabilă. Mulți sunt tentați să creadă că butonii de cămașă sunt un accesoriu demodat, însă aceștia capătă teren din ce în ce mai mult și au revenit în atenția caselor de modă și a marilor designeri, fiind considerați chiar un cadou inspirat pentru orice personalitate.

         Până acum câțiva ani, butonii de cămașă erau un accesoriu exclusiv masculin, însă acum putem vorbi și despre butoni de cămașă pentru femei- care pot aduce un element neprevăzut unei cămăși office banale, dar și pentru copii. Accesoriul.ro este magazinul online unde veți găsi zeci de modele de butoni atât pentru bărbați cât și pentru femei sau copii.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog