Trandafirii, florile iubirii



         Florile reprezintă unul dintre cele mai frumoase și apreciate daruri în primul rând pentru delicatețea și parfumul lor deosebit, pentru frumusețea și starea de bine pe care ne-o induc dar și pentru mesajul pozitiv pe care îl transmit. Deși a devenit un gest banal să oferi flori celor dragi, un astfel de dar poate însemna mai mult decât un cadou scump și extravagant. Trandafirii sunt, prin excelență, florile care exprimă cel mai bine dragostea. Flori superbe, cu miros amețitor, trandafirii sunt cunoscuți din cele mai vechi timpuri ca fiind florile iubirii.

Trandafirul - medicament natural universal


Prețuit pentru frumusețea și parfumul său, trandafirul are și calități vindecătoare, medicii din antichitate numindu-l medicament natural universal. Petalele de trandafiri pot fi un remediu la îndemână pentru o serie de afecțiuni dar și de înfrumusețare. În scop terapeutic sunt folosite numai petale recoltate în faza de înflorire deplină, când conținutul de ulei este maxim. Aceste petale conțin antioxidanți, săruri minerale, magneziu, fier, vitaminelele A, C, D, E și câteva din complexul de B-uri. În medicina tibetană și cea chineză, petalele de trandafir se foloseau pentru curățarea ficatului de toxine și ridicarea tonusului organismului. Astăzi, trandafirul este folosit  cu succes atât în industria farmaceutică cât și în cosmetică. 
Dintre sutele de arome, specialiștii au desemnat-o pe cea a trandafirului drept una dintre cele mai puternice stimulatoare ale sistemului nervos. Stările de anxietate, stresul, depresia și chiar inima frântă se pot trata cu succes printr-un simplu tratament- aromaterapie cu esență de trandafir. Mireasma plăcută stimulează secreția de endorfine (moleculele fericirii). Specialiștii recomandă ca pentru a avea un somn liniștit, să umplem dormitorul cu trandafiri - somnul va fi mai dulce iar visele mai plăcute.

Un colț de rai în grădina mea


Dacă ai o grădină, oricât de mică, sigur te încântă ideea de a planta trandafiri. Aceștia sunt plante excelente pentru o grădină de vis, fiind printre cele mai apreciate flori ce înfrumusețează, colorează și nu în ultimul rând, parfumează grădina casei. Și dacă vrei să amenajezi o grădină de trandafiri, află că nu este greu deloc, pentru că aceștia sunt unele dintre florile cele mai ușor de plantat și de îngrijit. FamousRoses.eu este un magazin online dedicat trandafirilor de grădină. Aici veți descoperi cei mai cunoscuți trandafiri de hgrădină din lume- inclusiv vestiții trandafiri bulgărești- rosa damascena. Site-ul oferă tuturor celor interesați o gamă completă de butași de trandafiri atât pentru pasionații din România cât și pentru cei din toată Europa. Pentru a avea propriile petale de trandafiri îți poți planta în grădină sau în ghivece, pe balcon, 5-10 tufe de trandafiri care îți vor oferi pe lângă frumusețe și parfum, posibilitatea de a beneficia și de celelalte calitați ale trandafirilor: din petale poți face siropuri gustoase și aromate, dulcețuri parfumate și alte preparate culinare cu parfum de trandafir, cu efecte pozitive asupra sănătății și stării noastre de bine.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog