Drama familiilor cu copiii plecați la muncă în străinătate 




         În ultimii ani peste trei milioane de români au plecat la muncă în străinătate, lăsând în urma lor aproximativ 3000.000 de copii, în grija rudelor sau în ce mai rău caz, cu unul dintre părinți. Fenomenul migrației masive a forței de muncă are efecte negative asupra psihicului celor rămași acasă. Totuși, plecarea peste hotare nu este altceva decât un sacrificiu suprem- banii și nevoile îi împing pe mulți părinți să-și părăsească familia și să lucreze în străinătate, pentru un trai mai bun. Foarte mulți români plecați din România la muncă și nu numai, în străinătate, din diferite motive, mor, anual, departe de familiile lor.

Ce poți face în cazul unui deces în străinătate?

         Dacă un membru al familiei sau o rudă a dumneavoastră, cetățean român, a decedat în străinătate, este bine să știți aceste lucruri:
- decesul poate fi înregistrat la autoritățile locale din țara respectivă,
- decesul poate fi înregistrat și la Ambasada și Consulatul României din țara respectivă (nu este obligatoriu),
- dacă Ambasada sau Consulatul României sunt notificate despre deces de autoritățile locale, acestea informează imediat Ministerul Administrației și Internelor din România, care va anunța familia asupra decesului cetățeanului român. Înregistrarea decesului la Ambasada sau Consulatul României permite eliberarea de către Ambasadă sau Consulat a unui certificat de deces românesc.

Transportul corpului neînsuflețit în România

         Se poate face numai în condițiile prevăzute de legislația națională a țării repsective și în conformitate cu regulile internaționale aplicabile. Personalul consular vă poate oferi detalii în legătură cu aceasdtă procedură și vă poate facilita contactul cu casele funerare care asigură transportul în România. Pentru transportul internațional al corpurilor neînsuflețite este absolut necesar pașaportul mortuar. Acesta se eliberează, cum am mai spus, de Ambasada sau Consulatele României (pentru transportul urnelor cu cenușa cremată nu este necesar pașaport mortuar).

Ai nevoie de ajutor pentru înmormântare?

         Oameni atrași de promisiunea unei vieți mai bune au ales să părăsească țara, găsindu-și sfărșitul pe meleaguri străine. Nimic nu este mai dureros decât pierderea unui om drag, mai ales atunci când trupul său neînsuflețit se află departe. Procedurile de repatriere reprezintă un stres suplimentar și o îngrijorare în plus. Pentru a vă asugura că trupul sau cenușa decedatului ajung la destinație în cea mai demnă condiție și stare de conservare, ar fi indicat să apelezi la o firmă recunoscută de servicii funerare.


         Repatriere România Funebri Santa Maria ,,1958” este o firmă specializată în transport funerar internațional care oferă servicii complete și produse funerare de înaltă calitate la cele mai avantajoase prețuri. În asigurarea serviciului de transport funerar este garantată respectarea tuturor standardelor la nivel înternațional- totul este făcut respectându-se legislația țării în care a avut loc decesul, precum și legislația țărilor care sunt tranzitate în cursul transportului de repatriere a celor decedați. Firma deține toate autorizațiile de transport internațional în domeniu și asigură obținerea certificatului de deces internațional. De asemenea, dispun de mijloace de transport decedați cu dotări la cele mai înalte standarde. Transportul se face prin respectarea tuturor normelor de igienă și păstrare iar timpul necesar aducerii în țară este cel mai scurt posibil. 

          Repatrierea unei persoane care decedează într-o altă țară este o adevărată provocare pentru rudele ei și de multe ori foarte greu de dus la bun sfârșit. Repatriere România.ro vă poate oferi ajutorul de care aveți nevoie.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog